БСП ще подпише споразумение с още 5 формации, които да са

...
БСП ще подпише споразумение с още 5 формации, които да са
Коментари Харесай

БСП готови за разговори с Петков и Василев, но поставят условие

БСП ще подпише споразумение с още 5 обединения, които да са част от необятната лява коалиция, разгласи водачът на социалистите Корнелия Нинова. Става дума за 3 политически партии и 2 цивилен сдружения. По думите й в листите си на Българска социалистическа партия се залага на опит и на нови попълнения. Затова Нинова очаква партията да е сполучлива на изборите и да е мобилизирана за вота.

Нинова разяснява, че с „ Продължаваме промяната “ е подготвена на диалози, само че откакто разгласят политиките си, тъй като другояче няма по какъв начин да видят къде са пресечните точки. Според последното изследване на " Алфа рисърч " групировката на Кирил Петков и Асен Василев ще води борба с Българска социалистическа партия за втората позиция на вота, който ще се организира на 14 ноември. 

" Оспорвана е борбата за второ място сред Българска социалистическа партия (16.8%) и „ Продължаваме промяната “ на Кирил Петков и Асен Василев (15.9%). Новият план стартира с летящ старт, само че все още при него се обрисува по-скоро високо плато, в сравнение с експоненциален напредък. В изгода на Българска социалистическа партия играе високата готовност на гласоподавателите й, само че Ковид рецесията и машинният избор могат да доведат до понижаване на този резултат. При „ Продължаваме промяната “ е тъкмо противоположното. Решението на Конституционния съд по двойното поданство на Кирил Петков също може да окаже въздействие върху мотивацията на гласоподавателите ", споделят социолозите.

Нинова разгласи пред bTV, че от Българска социалистическа партия приготвят програмата си. " Готвим се с един антикризисен пакет за първите 100 дни и готвим план за бюджет за 2022 година Цените са въпрос на въпросите и страната по този начин да направи, че да помогне на стопанската система, и на семействата “, съобщи соцлидерката.

" Ще имаме единствено месец до края на годината, с цел да приемем бюджета. Съвсем скоро ще сме подготвени. Едно от нещата е задържане на скока на цените – има няколко съответни благоприятни условия. Има положителни практики, понижаване на налозите на енергоносителите при нас, това е Данък добавена стойност. В Испания от 5% е понижено до 0,5% и това докара до понижаване на общата последна цена с 30%, понижаване на Данък добавена стойност на храните от дребната кошница, с които ще помогнем на хората в тежките зимни месеци за по-евина храна. Мислим и за обезпечаване на несъмнено количество киловатчас на електрическа енергия на енергийно слаби фамилии “, разяснява още водачът на левицата.

Нинова още веднъж удостовери и поддръжката за развитие на нуклеарната енергетика.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР